SL 50 – sistem obešenih fasad
  Ta novi fasadni sistem steberprečka je bil zasnovan za izvedbo ravnih ali poligonalnih obešenih fasad, kot je alternativa sistemu SL60 ob hkratnem prihranku pri teži profilov in obdelavi.

   

  Iz te serije so na voljo nosilni profili širine 50 mm, ki ohranjajo statične karakteristike primerne za medetažne zamike in večje obremenitve vetra. Pri vstavkih v fasadni sistem sta na voljo dva nova termično prekinjena profila za izdelavo oken in vrat, ki sta na voljo v varianti z lepljenem stekla in mehansko pričrvstitvijo.

   

  Primer fasade SL 50:

  Tehnične lastnosti

  Uporabljeni materiali:

  • ekstrudiran profil iz primarne aluminijeve zlitine EN AW-6060 (UNI-EN 755-2), statične stabilnosti T5
  • tesnila (statična in dinamična) iz elastomera EPDM

  Toplotna prevodnost:

  fasade je med vključno 1,3 in 2,4 W/m2 K (odvisno od elementov termične prekinitve in uporabljenih tesnil), izračunano po evropskem normativu EN 13947 z uradno potrjeno programsko opremo.

  Zasteklitev

  Profili mreže fasade omogočajo montažo stekel debeline od 5 do 38 mm. Stekla se pričvrsti s pomočjo pritiskala z zunanjimi in notranjimi tesnili. Pri notranjih tesnilih je na voljo celoten nabor vulkaniziranih kotnih elementov.

  Profili

  Stebri širine 50 mm so na voljo z globino med vključno 55 in 130 mm in se prilagodijo vsem potrebam projekta. Model je tradicionalne oblike z razdvojenim stebrom ali takšno kot pri varianti za kotne rešitve; pri pritiskalih pa je poleg tradicionalne rešitve s krovnim delom običajne oblike in takšnim v obliki loka na voljo tudi ploska varianta z vklenjeno vijačno glavo. Prečke širine 50 mm se pritrdijo s čelnimi samoprebojnimi vijaki in poenotenim sistemom pritrjevanja na vseh profilih kar omogoči čelno vstavljanje na klik. S posebnimi dodatnimi profili, naknadno zasnovanimi za izvedbo poligonalnih načrtov oz. zamikov smo še dodatno razširili paleto možnih izvedb. Profili strukture imajo vgrajena tudi dva kanala skozi katera poteka ventilacija medstekelnega prostora in odvajanje morebitne vlage, ki bi vdrla v ta prostor. Spoj podpornikov je izveden s pomočjo antitornih elementov iz sintetične smole, ki neslišno absorbirajo gibanje povzročeno zaradi termičnega širjenja mreže fasade in gibanja glavne strukture. Ti isti spoji se lahko uporabijo za okrepitev strukture, kar bi povečalo njene statične karakteristike.

  Odpiralni elementi

  Nagibna okna (na voljo le s termično prekinitvijo) je na voljo v izvedbi z mehaničnim zadrževanjem ali z lepljenjem steklene plošče. Profili omogočajo neposredno montažo škarjastega samouravnalnega mehanizma brez uporabe posebne opreme za pritrjevanje. Vratno ali okensko krilo je možno pričvrstiti po celotnem obsegu s čimer se zagotovi popoln oprijem na zelo širokih modulih ali tam kjer bi negativni pritisk igral pomembno vlogo. Elemente fasade SL50 je možno združiti z izoliranimi vrati serije ALUK 67IW, 63ID ali 7OID, za okna krilo-loputa pa so na voljo posebni izolirani okvirji, ki imajo okensko krilo skrito v podboju. 

  Izvedljive tipologije

  Obešene fasade ploske ali poligonalne izvedbe. Možnost vstave nagibnih oken krilo-loputa, vhodnih vrat. Pomembno! Pred uvedbo obešenih fasad brez strukturnega lepljenja stekla na tržišče mora konstruktor pridobiti oznako CE ob upoštevanju Evropske direktive 89/106 Zakonodaje o gradbenih proizvodih in usklajene referenčne norme UNI EN 13830.

  SLATIN d.o.o.
  Proizvodnja oken, vrat, senčil, požarnih
  sistemov, zimskih vrtov, steklenih fasad

   

  p.e. obrtna cona Log Dobja vas
  2390 Ravne na Koroškem

  +386 2 821 88 30 facebook
  +386 2 821 88 31 twitter
  info@slatin.si
  © 2014 Slatin d.o.o.. Vse pravice pridržane.                                                             Pravno obvestilo   Politika zasebnosti   O avtorjih