Poševni sistemi – za okna nepravilnih oblik

Poševni sistemi so namenjeni za okna nepravilnih oblik. Zgornja omarica je vedno iz ekstrudiranega debelostenskega aluminija, zato je sistem zelo kompakten in trpežen. Krmiljenje pri tem sistemu je mogoče le na elektropogon. Na voljo je več različnih tipov poševnih rolet in kombinacij.

 

V kakšnih primerih vam priporočamo vgradnjo poševnih sistemov rolet?

 • Poševne rolete so primerne za okna z kotom (poševnino) od 0,5° do 45°. 
 • Ta sistem se lahko uporablja pri novogradnjah in adaptacijah. 

 • Zgornje omarice so lahko naslednje: 
  • 20° predokenska omarica, 
  • 45° predokenska omarica, 
  • soft predokenska (okrogla omarica) ali 
  • 20° podometna omarica.

BARVE

Standnardne barve vodil, omarice in zaključne letve so BELa, BEIGE, SREBRNA IN ČOKOLADNO RJAVA. Ob doplačilu je mogoča katerakoli barva po RAL-lestvici. Izvedba poševnih rolet je mogoča le z ALU-lamelnim plaščem.

 

KRMILJENJE

Rolete lahko krmilimo le na elektropogon (elektromotor, programska ura, sončni senzorji).

 

KOMARNIK

V omarice poševnih rolet ni mogoče vgraditi integriranega komarnika. Za okno lahko izdelamo fiksni komarnik nepravilnih oblik.

Samostojni elementi

Kombinacije elementov

Priprava špalet

Pri poševnih roletah je pomemben način priprave špalet, saj potrebuje zaradi sistema navijanja omarica po širini več prostora, kot je širina vodil.

 

Izvedba BKS 

Najprimernejša priprava špalet za poševne rolete je tista, kjer lahko uporabimo BKS-izvedbo. V tem primeru se špaleta zaključi pod kotom 90° na kot poševnine. S tem nam je omogočeno brez drugih posebnosti roleto prilagoditi širini okna.

 

Izvedba BKG 

Za špalete, ki niso pravilno pripravljene, uporabimo BKG-izvedbo, pri kateri je omarica levo in desno podaljšana prek vodil. Dolžina podaljška je odvisna od kota poševnine – večji ko je kot, večji je podaljšek. Pri tej izvedbi je še vedno treba imeti za omarico širšo špaleto kot za vodila!

 

Izvedba MVP 

Kadar so špalete točno prilagojene linijam okna, uporabimo MVP-izvedbo, ki je podobna izvedbi BKG, le da sta zunanja roba omarice in vodila poravnana. Poravnavo dosežemo s širšimi vodili in večji ko je kot, širša so vodila.


  SLATIN d.o.o.
  Proizvodnja oken, vrat, senčil, požarnih
  sistemov, zimskih vrtov, steklenih fasad

   

  p.e. obrtna cona Log Dobja vas
  2390 Ravne na Koroškem

  +386 2 821 88 30 facebook
  +386 2 821 88 31 twitter
  info@slatin.si
  © 2014 Slatin d.o.o.. Vse pravice pridržane.                                                             Pravno obvestilo   Politika zasebnosti   O avtorjih